Hoe beheer ik een groep?

Antwoord

Wanneer je een groep hebt aangemaakt ben je automatisch admin van deze groep. Je kunt deze groep dan beheren. De groep kan je alleen beheren als je bent aangemeld (zie A).

Wijzigingen of verwijderen groep
Via het tandwieltje (zie B) kun je de gegevens van de groep wijzigen of de groep depubliceren of verwijderen.

Plaatsen oproep
Via de knop "plaats oproep" kun je als beheerder altijd oproepen plaatsen(zie C en D)

Responsive image

 

Beheren rechten groepsleden
Als beheerder kun je nieuwe groepsleden accepteren (alleen nodig bij een gesloten groep - bij een open groep zijn ze direct lid van de groep). Via je berichtencentrum (zie E) krijg je hiervan een melding. Vervolgens kun je deze aanvraag accepteren of weigeren. Via "Alle groepsleden" (zie F) krijg je een overzicht van alle groepsleden. Via het pijltje (zie G) kun je elk groeslid verwijderen of admin rechten toekennen.

Responsive image

 

Plaatsen berichten en afbeeldingen
Via de optie "prikbord" (zie H) kun je berichten en afbeeldingen plaatsen bij een groep (zie I). Wanneer er nieuwe berichten zijn krijgen leden daarvan altijd een berichtje via het berichtencentrum (zie E). Als beheerder heb je de mogelijkheid berichten en afbeeldingen van anderen te verwijderen (zie J).

Delen
Je kunt berichten, afbeeldingen, oproepen of een link naar de hele groep delen via social media (zie K). Je kunt als beheerder ook aangeven bij de gegevens van de groep (via optie B) dat de groep gedeeld mag worden op andere portalen. De beheerder van een ander portal ziet dat en kan ervoor kiezen de groep ook zichtbaar te maken op zijn eigen portal.

Responsive image