Hoe plaats ik een oproep in een groep?

Antwoord

Stap 1
Om een oproep te kunnen plaatsen moet je aangemeld zijn op de site. Je kunt een nieuw profiel aanmaken of gewoon inloggen met je bestaande account (zie A). Aanmelden is gratis. Er zijn geen verdere kosten voor gebruikers van de site. Ook niet voor het plaatsen van oproepen of starten van een groep. 

Stap 2
Ga naar de groep waar je een oproep wilt plaasten. Alleen leden van een groep kunnen in een groep een oproep plaatsen. Om lid te worden van een groep klik je op "treed toe in deze groep" (zie B). Bij een open groep kun je direct naar de volgende stap. Mocht het een gesloten groep zijn dan moet je even wachten op de toestemming van de beheerder. Zodra dat gelukt is krijg je een berichtje. Zichtbaar via het wereldbolletje (zie G - figuur hieronder). Je kunt nu verder met stap 3. 

Stap 3
Om een oproep te plaatsen in de groep waarvan je lid bent (deze worden zichtbaar onder de groep in het blauw) klik je op één van de knoppen "plaats oproep" (zie C of D)

Responsive image

 

Stap 4
Je kunt nu de informatie van de oproep invullen. Eerst selecteer je de categorie waarin de oproep valt, daarna de titel van je oproep, enz. Aan het einde klik je op de knop "verzenden".  Je krijgt nu de oproep te zien. 

Opmerking 1
Via het tandwieltje (zie H) kun je de oproep wijzigen of verwijderen.

Opmerking 2
Via het groene knopje in de titelbalk (zie F) van je oproep kun je terug naar de groep waarin je de oproep hebt geplaatst.

Opmerking 3
Schrijf duidelijk op waar je wilt afspreken, hoe laat en waar, zodat je daarna niet meer hoeft te mailen. Mocht je later toch nog een opmerking hebben dan kun je deze heel makkelijk toevoegen via het prikbord van een oproep (zie E). Via het wereldbolletje krijgen deelnemers  daarvan een berichtje (zie G).

Responsive image